Geplaatst op 13 november 2016 door Jan van Dehn

Sportpark Esserberg
Eindstand: 50 – 5

Foto: Tamara Spanier

Competitiewedstrijd nummer zeven stond op het punt om te beginnen. We waren gedreven om RC Zwolle vanaf het begin op te rollen. Met in het achterhoofd de laatste wedstrijd tegen RC the Big Stones 1, wisten we dat de knop aan het begin van de wedstrijd meteen om moest. Iedereen was vanaf het begin van de warming-up met de wedstrijd bezig en bereidde zich mentaal voor. Vijf minuten voor de wedstrijd kwam de groep bij elkaar en spraken we uit dat we aan het begin van de wedstrijd meteen druk op het uitspelende team zouden zetten.

Met een buitentemperatuur tegen het vriespunt, stonden we met dampende kleren op het wedstrijdveld. We begonnen direct goed aan de wedstrijd en de bal belande volgens het boekje bij de winger. In volle vaart rende hij naar de trylijn, alleen werden de punt door een val niet waargemaakt. Gelukkig rende de 2e man achter de Winger aan, kon deze de bal pakken en binnen één minuut stond het 5-0, YES! We bleven de druk op RC Zwolle zetten en hielden elkaar zowel voor als na rust op scherp. De wedstrijd stond in het teken van veel harde scrums, opjagen, communiceren en snelheid in het spel houden. Iemand die zeker de snelheid er in hield was Rafael, wat kan die kerel snel rennen! Met 2 try’s achter zijn naam is hij Man of the match geworden en dat was meer dan verdiend! Hulde natuurlijk voor Dirk en Frank die beiden hun eerste try’s hebben gemaakt!

Uiteindelijk hebben we met 50-5 van RC Zwolle 2 gewonnen en en kunnen we zeggen dat we allemaal een mooie fair play wedstrijd gespeeld hebben. De mensen die een try hebben gescoord zijn: Laurens 3x, Dirk 1x, Rafael 2x, Frank 1x en Boris 1x. De conversies komen op naam van Brian 3x en Laurens 2x.

Tot volgende week!

Rinaldo