Geplaatst op 11 september 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Obelix vs Lady Bears

11 september
De dag begon regenachtig in het prachtige Groningen maar met volle moed vertrokken 20 lady bears richting Nijmegen. Ondanks de zenuwen voor de eerste wedstrijd was iedereen er klaar voor om een mooie wedstrijd neer te zetten. Obelix had de kick off. De eerste 10 minuten speelden we veel op hun helft maar na veel tegenslag te geven, wist Obelix toch een try te drukken. De lady bears gaven niet op en bleven een goede pressie geven. Na een half uur wist Obelix nog een try te scoren. Voor half time kreeg obelix de bal maar door de goede defence van Groningen werd vlak voor de try line een try voorkomen. De lady bears verloren niet de moed en gingen vol enthousiasme de tweede helft in. Obelix wist nog twee keer door te breken waardoor de stand 24 – 0 was. De lady bears wilden van de 0 af en besloten dat het nu onze beurt Was. Na een sterke scrum werd de bal de lijn in gepasst en kwam de bal bij baukje terecht. Met een snelle sprint waar de dames van obelix niet tegen op konden wist baukje een try te drukken. Ondanks dat ons spel af en toe nog wat chaotisch was, mede doordat veel dames op een nieuwe positie spelen, bleven we felle en harde tackles maken. Met nog een minuut op de klok en enkele meters van de try line verwijderd wisten we wat ons te doen stond. Leny kreeg de bal en wist een try te scoren. Dat bracht de eindstand in de laatste seconde op 24-10. De volgende keer pakken we ze!!

Tot slot giny super eerste wedstrijd neer gezet, baukje prachtige try en try saving tackles en boem boem leny, dit laatste behoeft geen uitleg.

door: Janneke Schipper

Obelix