Geplaatst op 10 december 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts RCG – CL Bulldogs

Colts RCG – combi Bulldogs, zaterdag 10 december 2016
Ik stond deze dag vroeg op en reed rond een uur of elf naar de club. Ik had een goed gevoel over de wedstrijd en wilde graag mijn eerste try drukken. Eenmaal op de club waren er al een paar jongens aanwezig. Binnen een half uur stonden we met het team op het trainingsveld. Er heerste nog wel enige meligheid en weinig focus. We wisten dat de tegenstander minder goed was dan wij. De meeste jongens wezen erop dat we ze niet moesten onderschatten. Ze mochten dan niet goed zijn maar we moesten ons hoofd er wel bij houden.

De eerste helft stonden we met 26-0 voor, een mooie stand maar onder veel jongens heerste geen tevredenheid. We hadden veel te veel scrums en we attendeerden elkaar er aldoor op tijdens de penalty’s van Gijs onze handjes klaar te hebben en minder knock-ons te maken, scherpte te tonen dus. De try’s die we maakten waren mooi, vernederend en haast foutloos, hier en daar hadden we eventueel nog een keer de lijn uit kunnen passen, maar hé als je er door kunt stormen is het ook goed. Een try is een try.

In de rust hebben we weinig besproken, we waren goed bezig maar de stand kon wel wat beter, er werd een doel gesteld van 69 punten door de captain, prima haalbaar natuurlijk. In het begin van de tweede helft begonnen we erg goed, we scoorden veel try’s, door wie? Niet meer bij te houden maar Gijs en Johannes waren volgens mij wel de uitblinkers met allebei rond de 4 try’s. Afgezien daarvan ging het na het eerste kwartier steeds slechter. De voorwaartse gingen van scrum naar scrum en iedereen verloor een beetje zijn concentratie. Toch hebben we deze wedstrijd mooi gestreden en laten zien wie we zijn. Het eindigde met een stand van 67-0, niet ons doel behaald maar een mooie wedstrijd gespeeld met veel inzet. Een verdiende uitslag en we kunnen uitkijken naar de volgende wedstrijd. Mijn eerste try zal komen!

Eindstand: RCG colts- Combi bulldogs 67-0

Door: Jos