Geplaatst op 20 maart 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag RCG 2 – RC Drachten

Op de drassige mat op de Esserberg  begon de wedstrijd voor Drachten iets eerder dan die voor de heren 2. Bijna traditioneel stonden wij in de eerste minuten not te slapen waardoor de stand al gauw op 0-7 stond. Het niveau op dat moment stond ver af op die van de week ervoor. Ook bijna traditioneel was het spel van Drachten, hard en met veel gelul. De irritaties liepen steeds verder op bij Drachten, waar bij heren 2 veel meer discipline te vinden was. Hierdoor, na veel heen en weer gespeeld te hebben, wist Groningen toch terug te komen tot 5-7. Dit door een combinatie van zeer dominante scrums en een mooie run in de backline, verzilverd in de hoek door Frank Mol. Einde eerste helft.
In de tweede helft wist Groningen, tot frustratie van Drachten, zich verder te herpakken. Helaas werden de frustraties een beetje te veel waardoor er een aantal ‘schermutselingen’ ontstonden. Uiteindelijk leverde dit Drachten een gele kaart op en mij een blauw oog. Dit zette Groningen naast aanhoudende discipline in een voordelige positie. Door twee mooie buffel-acties van de herintredende Hodor (MOTM) wisten we de stand dan verder uit te breiden naar de uiteindelijke eindstand van 17-7 (conversie: Brandon). Eindconclusie, Groningen stond bij deze wedstrijd vooral zichzelf in de weg, waardoor Drachten een onnodige bedreiging vormde. Al met al, winst met een blauw randje.
Quote van de dag (Drachten): “Je mag dan 50 zijn, maar je kan helemaal niks (Douwe)”, waarna Drachten wederom volledig werd overlopen in de scrum. Ironie van de bovenste plank.
RCG 2
RC Drachten