Turven

Turven zijn de 6- en 7-jarige rugbyspelers (U8) van geboortejaren 2014 en 2015. Jongens en meisjes spelen in een team. Turven spelen in een team van 6 personen het zogenaamde tag rugby waarbij nog niet getackeld wordt, maar waarbij elke speler twee tags (lintjes) draagt. Het is de bedoeling dat spelers de tags van de tegenspeler die de bal heeft, proberen af te pakken zodat deze de bal moet afstaan. Wordt door een speler van een team beide tags van de tegenspeler met de bal getrokken, dan heeft dat team de bal veroverd en kan het zelf ten aanval gaan.

Tijdens de trainingen worden de basisvaardigheden van rugby volop geoefend. Er is veel aandacht voor het passen en vangen van de bal en contact hebben met elkaar waarbij je lekker over de grond kunt rollen. Turven spelen in een team van 6 spelers op een klein veld van 30×20 meter. Hierdoor ben je intensief bezig met het rugbyspel. Het aantal spelregels┬áis bij de Turven nog beperkt.

Turven spelen nog geen competitie maar doen mee aan de vriendschappelijke regionaal georganiseerde TB-dagen. Ongeveer eens per maand spelen ze drie wedstrijdjes van 2×8 minuten in toernooiverband tegen andere noordelijke clubs.

Om rugby te spelen heb je het volgende nodig:

Seizoen 2021-2022

Trainingstijden
Dinsdag: 18:30 – 19:30 uur (rugbyveld)
Vrijdag: 18:30 – 19:30 uur (rugbyveld)
Wil je een keer meedoen? Dan ben je van harte welkom. Stuur een email naar jeugd@rugbyclubgroningen.nl

Trainers
Leny Kooy, Nikki Larooy, Cas en Merlijn (junioren) en vader Liam