Mini’s

Mini’s zijn de leeftijdscategorie U12 van geboortejaren 2009 en 2010, de laatste jeugdcategorie voordat kinderen kennismaken met de zogeheten 15-a-side rugby. Jongens en meisjes spelen samen in één team. Een Mini’s team bestaat uit 12 spelers, onderverdeeld in 5 voorwaartsen en 7 driekwarten. Het veld is aangepast naar 35×70 meter, inclusief 5 meter voor de doelgebieden.

Tijdens de trainingen komen de basisrugbyvaardigheden volop aan bod. Passen en vangen van de bal, tackelen, ruck, mauls worden volop geoefend. Het spelregelpakket is uitgebreid, zo maakt de 3-mans ‘uncontested’ scrum plaats voor de 5-mans ‘contested’ scrum en worden spelelementen als het kicken van de bal en de line-out toegevoegd.

Mini’s spelen nog geen officiële competitie maar doen ongeveer een keer per maand mee aan vriendschappelijke regionale M-dagen (mini-toernooien). Tijdens een toernooi worden er drie wedstrijden van 2×8 minuten gespeeld tegen diverse club uit de regio.

Het Mini’s team van Rugby Club Groningen doet ook jaarlijks mee aan de Kans van Hans Competitie. Vanuit de rugbybond Rugby Nederland worden Bondsdagen georganiseerd en is de Rugby Academy Noord Oost (RANO) op districtsniveau verantwoordelijk voor de organisatie van Regio Rugby.

Om rugby te spelen heb je het volgende nodig:

Trainingstijden

Dinsdag: 18:30 – 19:45 uur (rugbyveld)
Vrijdag: 18:30 – 19:45 uur (rugbyveld)
Wil je een keer meedoen? Dan ben je van harte welkom. Stuur een email naar jeugd@rugbyclubgroningen.nl

Trainers

Kris Strobos, Erik-Jan Boom, Joyce van Elburg, Thomas van Bezouw

Teammanager

Marij Emelie Schievink

Wedstrijdplanning 20/21

Wedstrijdplanning 2020-2021
Nb: de Regio Rugby data voor 2020 zijn geannuleerd.