Junioren

De Junioren (U16, geboortejaren 2006 en 2007) zijn 14 en 15 jaar als het seizoen start. De jongens en meiden spelen samen in een team. Deze leeftijdscategorie jeugd speelt op het hele rugbyveld van 100×75 meter en er staat een voltallig team van 15 spelers opgesteld. Het rugbyspel lijkt op het senioren spel maar kent nog slechts enkele aangepaste spelregels. Kijk voor meer informatie over het spel in de World Rugby Beginners Guide

De Junioren zijn fysiek klaar om bij de trainingen meer focus te leggen op krachtopbouw, spelregels en inzicht. Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd (met beleid) worden gewerkt, omdat het lichaam langzamer begint te groeien. Daarnaast kan er, doordat het veld bekend is er (nog meer) worden gekeken naar de spelregels. Dat helpt om meer inzicht te ontwikkelen in het veld; spelers krijgen een nog beter beeld van hoe rugby in elkaar zit en leren te anticiperen op de tegenstander.

De Junioren spelen in de landelijke competitie met tussentijdse herindelingen van de poules. Junioren teams in heel Nederland worden hierbij ingedeeld en de wedstrijdplanning wordt opgesteld door de rugbybond Rugby Nederland. Binnen de Poules wordt gespeeld op 4 niveaus; shield (4), bowl (3), plate (2) en cup (1). Klik hier voor het Voorschrift Wedstrijdwezen Jeugd.

Naast de officiële competitie worden er vanuit de rugbybond Bondsdagen georganiseerd en is de Rugby Academy Noord Oost (RANO) op districtsniveau verantwoordelijk voor Regio Rugby Dagen.

Seizoen 2021-2022

Trainingstijden
Dinsdag: 18:30 – 19:45 uur (Woltersveld)
Donderdag: 18:30 – 19:45 uur (rugbyveld)